Cash in transit og pengetransporter

Cash in transit og pengetransporter

Det svageste punkt ved kontanthåndtering er, når pengene skal flyttes fra en transportvogn og over i et pengeskab eller omvendt. Pengetransportbilerne kører ind på rampeområdet for at overflytte bankens værdier til sikre beton- og stålbokse. Disse rampeområder er oftest stedet, hvor alvorlige overfald og røverier finder sted.

For at løse dette problem er tågesikring blevet installeret i mange rampeområder over hele verden. Tågekanonen aktiveres v.h.a. en fjernbetjening, hvis der kommer uønskede gæster – og personalet kan, sammen med pengene, trække sig tilbage i bygningen, mens tågen dækker for dem.

I nogle dele af verden har virksomheder endda installeret PROTECT sikkerhedståge inde i vognene for dermed at beskytte beholdningen og chaufføren.

Sikkerhedsniveauet holdes tæt til kroppen af sikkerhedsfirmaerne. Dog vil et af verdens største af sin slags – Brinks – gerne vise, hvordan det foregår. Se videoen fra Panama til venstre. I dette tilfælde er det personalet, der beskyttes. To chefer har nøglerne til kontanterne på dette kontor. De er mål for overfald, kidnapning og det, der er værre. Derfor har begge chefer en trykknap på sig hele tiden, og resten af personalet kan bruge den fastmonterede trykknap til at udløse sikkerhedstågen med.