Hvad er tågesikring?

Hvad er tågesikring?

Et tågesikringssystem er en yderst effektiv og sikker form for indbrudssikring.

Når en potentiel tyv udløser en alarm, så bliver der pumpet en ganske harmløs væske igennem en forvarmet generator og der frigives en tæt sky af tåge.

Tågekanonen fylder rummet med tåge i løbet af få sekunder. Skyen er hvid, tør og meget tyk – tyk nok til at fjerne al sigtbarhed.

Sikkerhedstågen skaber en desorienterende effekt for alle i rummet og blokerer fuldstændig udsynet. Det er klart, du kan ikke stjæle det, du ikke kan se. Men tag tingene et skridt videre, da du heller ikke stjæler noget, hvis du heller ikke har en fri flugtvej.

Tågesystemer – som en PROTECT™  tågekanon – erstatter ikke dine nuværende eller traditionelle sikkerhedssystemer. I stedet fungerer de som et supplement til en alarm.

Tågesikringssystemer kan hindre røveri, skader og endda småtyveri. Du kan bruge tågekanonsikringssystemer i både kommercielle og private omgivelser til at beskytte varer, der er af høj værdi eller højt værdsat.

 

Hos PROTECT™  har vores forretning et innovativt, specialiseret fokus på sikkerhedstågeområdet. Vi er en global leverandør af tågekanoner, som distribuerer til over 50 lande.

Denne artikel giver dig et bredt overblik over, hvad et tågesikringssystem præcist er, og hvordan det kan gavne din virksomhed eller dit hjem.

Du vil opdage relevante detaljer om tågekanoner, forskellen mellem tåge og røg, fordelene ved at tilføje et tågesikringssystem til dit nuværende alarmsystem og mere om vores produktlinje. Vi vil endda give en detaljeret analyse af, hvordan tyve reagerer, når en tågekanon aktiveres.
Hvis du nogensinde har undret dig over, hvad et tågesikringssystem præcist er, og hvad det kan gøre for dig, så læs videre! Dette er den definitive guide til sikkerhedståge.

Indholdsfortegnelse

→ Hvordan fungerer en tågekanon?
→ Forskellen mellem sikkerhedståge og røg
→ Fordelene ved tågesikkerhed
→ Analyse af en tyvs reaktion ved affyring af en tågekanon
→ Intelligent overvågning med IntelliCloud
→ Sikkerhedstilbehør til tågesikringssystemer
→ Udvalget af PROTECT™  tågekanoner
→ Eksempler på brugen af tågesikkerhed
→ Opsummering

Hvordan fungerer en tågekanon?

Idéen om at bruge tåge i sikkerhedsindustrien begyndte i Storbritannien i 1995. Såkaldte “røgkanoner” har været udbredt i underholdningsverdenen – teater, koncerter, klubber og film – siden 1950’erne. Men i takt med den teknologiske udvikling, blev det muligt at anvende tågekanoner til andre formål, og her specielt i sikkerhedsindustrien.

Hvordan virker en tågekanon

Bare bemærk, at der er en sondring mellem ‘røg’ og ‘tåge’, som vi vil forklare i næste afsnit.

For at forstå tågesikring skal du kende til de processer, der får tågekanonen til at fungere.

Det kan virke lidt teknisk ved første øjekast. Men vi vil gemmemgå komponenterne i brede vendinger og give et trin-for-trin overblik over, hvad der sker, når det aktiveres.

Nøglekomponenter

Komponenterne til tågekanonen er: tågevæske, varmelegeme, mikroprocessor, brugergrænseflade.

Tågevæske

Tågevæsken er en simpel blanding af glykol og vand. Når den opvarmes, bliver væsken til tåge, der skydes ud af kanonen for at skabe en tæt sky. Tågen i sig selv er ufarlig og er grundigt testet i laboratorier på Teknologisk Institut i Danmark og andre verdensklasse laboratorier i udlandet. Vi har dokumentationen til at bevise det!

Tågen er ikke kun uskadelig for din krop, den er vandbaseret, så den efterlader ikke rester på tøj og/eller møbler, og den har ingen skadelig effekt på miljøet.

Varmeelement, varmesensor og pumpe

Varmeelementet i kanonen fungerer som fordamper for tågevæsken. og skaber dermed tågen. Pumpen udleder derefter tågen ud i rummet.

Tågekanonen bruger kun 5-10 W, når den er inaktiv, det er det samme som en eller to LED-pærer. tågekanonen har en varmesensor til at beskytte mod overophedning.

PROTECT™  i -serien er desuden godkendt efter europæisk standard, og alle tågekanoner, der sælges af PROTECT™ , har også CE-godkendelse .

Mikroprocessor

Hver tågekanon har et lille printkort med en mikroprocessor indeni. Dette forbinder enheden med dit alarmsystem og sensorer og udløser fordampningsprocessen mellem varmeelementet og tågevæsken. Mikroprocessoren kan også forbindes med en brugergrænseflade for at levere realtidsdata.

Brugergrænseflade

PROTECT™  tilbyder en række brugergrænseflader, så dette beskrives som et bredt begreb. Din brugergrænseflade kan være et af vores trådløse systemer, en kontrolboks ( IntelliBox ) eller vores IntelliCloud – applikation. Med grænsefladen kan du eller dit sikkerhedsfirma overvåge din tågekanons brug og få serviceopdateringer.

IntelliBox til PROTECT tågekanoner

Tågekanon processen

Som helhed er tågekanonen en generator, der kombinerer alle elementerne for at udlede en tæt sky af tyk, hvid tåge, der desorienterer og skjuler enhver indbrudstyvs udsyn.

Tågesystemets sikkerhed er udstyret med flere sensorer. Når en indbrudstyv udløser den første sensor – som på en dør eller et vindue – videresender den et signal til alarmsystemet. Alarmen er muligvis ikke nok til at skræmme tyven væk. En indbrudstyv vil alligevel ofte forvente, at der aktiveres en alarm ved indbruddet.

Hvis gerningsmanden fortsætter og kommer ind i et rum udstyret med en tågekanon, sender en anden sensor signalet om at aktivere og udsende tåge. Denne opsætning af to sensorer fungerer som en dobbelt sikkerhedsfunktion, så ingen – dig, dit personale eller en depotansvarlig – udløser sikkerhedsdugesystemet ved et uheld.

Alarmer er ikke altid nødvendige

Selvom det kræves de fleste gange, er det ikke altid nødvendigt at bruge et alarmsystem for at en tågekanon kan fungere korrekt. Stand-alone systemer er også tilgængelige til specifikke situationer – arbejderhytter, containere eller private hjem.

Disse systemer har en tågekanon, der er monteret på hjul for større mobilitet og bruger kun sensorer og en fjernbetjening. De kan hjælpe med at genetablere sikkerheden efter et nyligt indbrud, når døre og vinduer måske ikke er intakte.

Forskellen mellem sikkerhedståge og røg

Hos PROTECT™  er forskellen mellem ‘tåge’ og ‘røg’ meget vigtig. Vores tågekanoner producerer harmløs tåge, som laboratorier og officielle styrende organer har testet og godkendt.

Forskellen på røg og tåge

Det er ikke røg. Røg, i enhver form, er en skadelig for kroppen, så det er vigtigt for os at tage afstand fra dette.

Men vi forstår også, at i dele af verden bliver tåge omtalt som røg i daglig tale. Vi kender røgkanoner fra underholdningsindustrien og det ligger os derfor nært at omtale som røg.

Målet med dette afsnit er at give en klar baggrund og definitioner, så du forstår forskellen mellem tåge og røg.

Baggrund

Vi har konstateret, at tågekanoner genererer en hvid tåge som et middel til indbrudssikring. Men oprindeligt var tågekanoner kendt som “rapid deploy security smoke machines.” oversat til dansk “hurtige sikkerhedsrøgmaskiner.”

Sælgere markedsførte dem som “sikkerhedsrøgsystemer” med det formål at øge etablerede sikkerhedsprotokoller. Indbrudstyve omgik konsekvent de normale metoder, som virsomhederne anvendte til at sikre sig på. Ofte brugte indbrydstyvene voldelige metoder for at få adgang til værdifulde genstande.

Typiske anti-indbrudssystemer havde en længere responsforsinkelse. Og ofte kunne tyve nemt skjule deres identitet for kameraer af dårlig kvalitet med begrænsede visningsmuligheder. Røgsikringsmarkedet åbnede sig som et supplement til disse svigtende sikkerhedsforanstaltninger. Målet var ikke at forhindre adgang, men at stoppe tab, når en tyv fik adgang til et rum.

Udviklere indsatte de første røgsikkerhedskanoner i 1974 for at beskytte guldlagre. Og i 1993 var fulde kommercielle røgsikringssystemer i brug.

Hvad er sikkerhedståge? 

Som du kan se, har udtrykket ‘røg’ en langvarig, almindeligt anvendt baggrund. Men hos PROTECT™  vil vi gerne være tydelige omkring skelnen i sammensætning mellem røg og tåge.

Vores tågekanoner bruger en varmekilde til at fordampe tågevæske og skabe en harmløs, kondenseret damp eller tåge. Tågevæsken er en blanding af glykol og destilleret vand, der ved fordampning producerer partikler med en diameter på 0,2 til 2,0 mikrometer. Denne sikkerhedståge har både tæthed og lang levetid og forurener ikke genstande i området.

Vores tågekanoner laver ikke røg 

At skabe røg involverer afbrænding eller forbrænding af et kemikalie eller stof. Selvom sikkerhedståge er ‘røglignende’ i naturen, er det ikke røg. Det er ikke skadeligt for lungerne og kroppen som røg. Og igen, det efterlader ikke en rest på tøj, møbler, vægge osv.

Hvad er fordelene ved tågesikring?

Nogle fordele ved tågekanonsikkerhedssystemer kan være tydelige for dig nu. Men for at give dig det fulde billede af, hvad tågesikring kan gøre for dit hjem eller din virksomhed, vil vi se på nogle fordele ved tågesikring.

I dette afsnit vil vi dykke ned i fordelene ved tågesikkerhed og derefter se på fordelene ved PROTECT™  sikkerhedstjenester.

Fordele ved tågesikkerhed

Beskyt dine værdifulde genstande og aktiver  

Den første og mest åbenlyse fordel ved at bruge et tågesikringssystem er, at det beskytter varer. Tågekanoner supplerer alarmsystemer og forhindrer genstande i at blive stjålet, fordi tyvene ikke kan se dem i første omgang. Tågen forsvinder ikke i mindst en time, så det er ikke sådan, at de kan vente på, at rummet luftes ud. Den eneste mulighed er at forlade rummet.

Beskyt dit personale eller din familie

I specifikke tilfælde i enten et hjem eller en virksomhed kan tågesikring beskytte liv og ejendom. For eksempel kan tåge være placeret i en smykkebutik, så tyven ikke kan se medarbejderne når tågekanonen affyres. Her kan medarbejderne følge forudbestemte udgangsruter, og tyven ingen chance har for at bringe dem i fysisk fare.

Tyvene holder sig væk, når de ved der er installeret en tågekanon

Hvis kriminelle ved, at der er installeret en tågekanon, bliver sandsynligheden for et indbrud stærkt reduceret. Faktisk opfordres det til at annoncere, at du har beskyttet din ejendom med en PROTECT™ -tågekanon. Ingen tyv ønsker at blive konfronteret med sikkerhedståge.

Ingen restskade på ejendom

Protect tågekanoner skader ikke inventar, mennesker eller dyr

Ved aktivering udsender en tågekanon harmløs tåge, der bliver hængende i en time. Men en anden fordel er, at den ikke efterlader rester på møbler, tøj, vægge eller inventar. Dine ejendele vil ikke have nogen skade overhovedet, så der er ingen forstyrrelse af forretningen, når først tågen er lettet.

PROTECT™  fordele ved sikkerhedssystemet

Vi har tågekanoner til enhver situation

Mange af vores konkurrenter har et begrænset sortiment af tågekanoner, der kun kan tilpasses til bestemte størrelser rum og designs. Vores tågekanoner dækker ethvert rum fuldstændigt med tåge, uanset rummets design eller størrelse. Hvis du ønsker tågesikring, kan vi få det til at ske.

Ja, selv private hjem.

Når vi siger, at vi har en tågekanon til enhver situation, mener vi ENHVER situation. Dette inkluderer dit hjem. Vores Xtratus®- model kommer med patenterede monteringsmuligheder, som gør det muligt at montere tågekanonen i hjørner.

Lokal service

PROTECT™  distribuerer gennem lokale salgskontorer i dit hjemland. Dette sikrer, at du altid har hurtig levering og adgang til tjenester, når det er nødvendigt.

Vores tågevæske er nem at udskifte

PROTECT™  væske er nem at udskifte. Xtratus® og Qumulus® har endda et smart-klik-system, der giver mulighed for en hurtig og nem udskiftning.

Væskebeholdere i alle andre modeller må kun udskiftes af en autoriseret alarmmontør, de er ikke designet til slutbrugeren at udskifter tågevæsken. Vi har gjort det nemmere for installatørerne at udskifte tågevæske, hvilket mindsker tiden brugt på væskeudskiftning.

Lydløse tågekanoner med backup-batterier

Vores tågekanoner har lydløse kølesystemer installeret, som ikke forstyrrer dit hjem eller din virksomhed. Og hvis strømmen går, har de fleste et backup-batteri (ikke inkluderet som standard i Qumulus®– tågekanonen), der vil holde tågekanonen kørende i op til tre timer. Indbrudstyve kan ganske enkelt ikke bare afbryde strømmen og uforstyrret stjæle dine ting.

Vi byggede PROTECT™  tågekanoner til at holde

Til sikkerhedssystemer til virksomheds- eller hjemmebeskyttelse vil du have udstyr, der er holdbart og holder længe. PROTECT™  tågekanoner lever op til dette sikkerhedsmantra gennem to metoder.

1. De anvendte materialer er blevet forfinet gennem årene for at sikre, at vores tågekanoner holder længst for altid at virke, når det er nødvendigt.

2. PROTECT™  tågekanoner er designet, så enhver del kan skiftes hurtigt på stedet, i modsætning til at skulle sende den til værkstedet og montere midlertidige maskiner, som vil koste brugeren mange penge.

En tyvs reaktion på aktiveringen af en tågekanon 

Hos PROTECT™  spørger potentielle kunder os ofte om, hvordan tyve reagerer, når en tågekanon aktiveres. Uanset om det er et lager eller en kiosk, vil folk gerne vide, hvad en røver eller indbrudstyv vil gøre i denne situation. Løbe eller fryse?

Der er ingen undersøgelse, der definitivt kan sige, hvad nogen vil gøre, hver gang en tågekanon aktiveres. Folk kan trods alt være uforudsigelige. Men de fleste af vores kunder har fortalt os, at røveren i de fleste situationer flygter fra stedet.

Selv de mest forhærdede kriminelle har et element af frygt, når de begår et indbrud eller røveri. Og mens adrenalin spiller en faktor, er folk bange for det ukendte.

Når tågekanonen udløses, desorienterer og forringer den synet fuldstændigt. Selvom en kriminel kan insistere på at gennemføre et indbrud, er de meget mindre tilbøjelige til at gå blindt ind i et ukendt rum uden nogen flugtvej.

Det er menneskelig biologi

I hjernen er der amygdala – et lille område i tindingelappen, der styrer frygt og defensive reaktioner. Og der er hypothalamus – som også styrer frygt, men den har kontrollerende effekter på andre ting som kropstemperatur, stofskifte, hormoner, vrede, sult og meget mere.

Når disse to områder af hjernen aktiveres som reaktion på en trussel som desorientering og synsnedsættelse forårsaget af en tågekanon, er kroppens reaktion at komme væk fra truslen. Amygdalaen dominerer især i denne situation og sætter overlevelsesinstinkter over behovet for økonomisk gevinst.

Uanset om det er en politisirene eller lyden af en tågekanon, der aktiveres, signalerer lydene en trussel i hjernen. Så, når den faktiske tåge kommer ind i ligningen, starter hjernens frygtreaktion i fuld gear. Når først du fjerner synlighed, er den naturlige reaktion at løbe og undgå at blive fanget.

Sikkerhedståge sætter kriminelle i høj alarmberedskab og tyven vil derfor flygte.

Cases

Og så svarer kunde efter kunde, at når tågekanonen aktiveres, går røveren eller indbrudstyven med det samme i stedet for at sigte på genstande eller – og vi håber det aldrig sker – uskyldige mennesker.

Igen, folk kan være uforudsigelige. Men oplysninger fra Videnscenter for Psykotraumatologi ved Psykologisk Institut på Syddansk Universitet bekræfter, hvad den menneskelige reaktion i de fleste tilfælde vil være. Og vidnesbyrd fra vores kunder kan bekræfte reaktionen fra de fleste hændelser.

Til personale og tågekanonbrugere

Med denne forståelse af, hvad kriminelle gør, når en tågekanon aktiveres, er det vigtigt at informere dem, der befinder sig i nærheden af tågekanonen.

Sørg for at forklare fuldt ud, hvordan en tågekanon fungerer, og hvad du skal gøre, hvis nogen ved et uheld udløser den. At have en indsatsplan på plads for en reel røverisituation med brug af en tågekanon er også afgørende for sikkerheden for alle, der måtte være i rummet.

Intelligent overvågning med IntelliCloud

Innovation er et centralt element i PROTECTs virksomhedsfilosofi. Og vores mål er at skabe sikkerhedssystemløsninger, der giver værdi for vores kunder. IntelliCloud blev derfor udviklet, så vores kunder endnu nemmere kan overvåge deres tågekanoner.

Hvad er IntelliCloud?

IntelliCloud er en gratis cloud-løsning, der fungerer som en del af PROTECTs sikkerhedstjenester. Det er en måde for vores kunder at slappe af og vide, at deres tågekanonsikringssystemer er fuldt funktionsdygtige. Gennem IntelliCloud kan du og din installatør besøge én intuitiv brugergrænseflade og overvåge elementer i dit tågesikringssystem som:

→  Forbindelse
→  Væskeniveauer
→  Batteri status
→  Strøm
→  Tekniske fejl

Gennem IntelliCloud får du også advarsler om, hvornår en tågekanon udløses og muligheden for at til- og frakoble dine tågekanoner.

Hvem er IntelliCloud til?

Vi skabte vores IntelliCloud -rapporteringssystem til alle kunder, fra kunder med en enkelt PROTECT™  tågekanon, til dem der har flere tågekanoner placeret forskellige steder.

Hvordan virker IntelliCloud ?

En PROTECT™ -alarminstallatør vil registrere dine tågekanondata i systemet. Oversigten over alle dine tågekanoner vises på din skærm. Derfra kan du eller din sikkerhedsinstallatør overvåge forskellige placeringer gennem et interaktivt kort og generere lister med tågekanoner.

Systemet sender en e-mail til dig og din installatør, når dine tågekanoner har brug for service. IntelliCloud viser også dette med en rød prik på kortet som en advarsel.

IntelliCloud stopper aldrig med at overvåge dit system og kan tilgås fra enhver enhed – desktop, tablet, smartphone – til enhver tid, 24/7. Dette er vores løsning for at sikre, at dit system altid fungerer korrekt.

Hvor meget koster IntelliCloud ?

IntelliCloud er gratis for både vores alarminstallatører og kunder. Det eneste krav er et IPCard i tågekanonen, og de fleste tågekanoner fra PROTECT™ -produktlinjen er kompatible, selv de fleste af dem, der allerede er installeret.

For nylig installerede en af vores store detailkædekunder en serie PROTECT™ -tågekanoner i hundredvis af butikker over hele landet.

Ved udrulning kunne sikkerhedschefen for kæden tjekke status og registrere hver enkelt butik i IntelliCloud -systemet. Under udrulningen kunne de se status og registrere, hvornår hver enkelt butik blev idriftsat, og hvornår den ekstra sikkerhedsbeskyttelse blev operationel.

I det kommende afsnit kan du se, hvordan tingene ville fungere med og uden IntelliCloud for denne detailkæde.

Fejlalarmer

Efter at have registreret hver placering i systemet, begyndte sikkerhedschefen at modtage automatiske e-mails fra IntelliCloud med præcise oplysninger om problemer der opstod. Uden IntelliCloud kunne de kun overvåge fejl på stedet, og dette kunne være enhver form for fejl de kom ud til.

Efter at have rettet en fejl, giver IntelliCloud vores sikkerhedsadministrator mulighed for at se, at fejlen er blevet rettet.

Batterilevetiden

Leve tid af batteri i PROTECT tågekanoner

IntelliCloud overvåger batterilevetiden for alle tågekanonerne,  så vores sikkerhedschef ved, hvornår det er tid til at udskifte batteriet. Uden IntelliCloud anbefales det generelt at udskifte batterierne årligt for at sikre, at alt fungerer korrekt. Dette sparede vores detailkunde for en masse tid og ressourcer.

Væskeniveauer

Gennem IntelliCloud kan sikkerhedschefen overvåge væskeniveauer i hver tågekanon. Uden IntelliCloud vil det kun være muligt på stedet at se, at der er lav væske i en tågekanon. Dette sparer kunden tid og penge ved kun at udskifte væskebeholderen, når det er nødvendigt.

Samlet set hjælper IntelliCloud med at reducere servicekald på dit PROTECT™  tågekanonsystem, da installatøren på forhånd ved hvilket problem han tager ud til. Uden IntelliCloud skal installatøren først undersøge hvad der er galt med tågekanonen. Lad os sige den er løbet tør for tågevæske, så skal han bestille tågevæsken og vente til den kommer og så skal han ud til tågekanonen igen en anden dag og indsætte tågevæsken. Alt dette kunne være sparet, hvis han på forhånd vidste at det var tågevæske han skulle medbringe ved første besøg.

Derudover vil du til enhver tid kunne bekræfte, at systemet fungerer med fuld kapacitet.

Tågesikringstilbehør

PROTECT™  Sikkerhedsstrobe

PROTECT sikkerhedsstrobe

PROTECT™  sikkerhedsstroboen fungerer som et supplement til et alarm- og sikkerhedstågesystem. Den kombinerer sikkerhedståge med et lys, der blinker ved høj hastighed og forårsager yderligere besværligheder for enhver ubuden gæst. Med tågen, alarmen og stroben bliver indbrudstyvene fuldstændig desorienterede og ønsker at forlade med hast.

→  Enheden blinker lys fra 4 til 6 gange i sekundet
→  Du kan montere den ved siden af tågekanonen
→  Den er også energieffektiv og bruger mindre end 5 W

PROTECT™  Sikkerhedslydgiver

PROTECT Sikkerhedslydgiver

PROTECT™  Security Sounder fungerer som endnu et supplement til dit sikkerhedstågesikringssystem. PROTECT™  Security Sounder forårsager sensorisk overbelastning for enhver indbrudstyv. Når den aktiveres sammen med tågekanonen, vil enhver kriminel flygte med det samme.

→ Sirenen spiller ved 120 dB
→ Flere forsinkelsesindstillinger
→ Kan monteres ved siden af din tågekanon
→ Har et batteri til at blive ved, hvis strømmen afbrydes

PROTECT™  tågekanon produktsortiment

PROTECT 800i C™

Dette er PROTECTs nyeste model, der kombinerer øget tågeproduktion i forhold til tidligere modeller med energieffektivitet. PROTECT™  har designet denne model som en allround-maskine til erhvervs- og privatbrug. Det fungerer godt til mellemstore rum og leveres med vores IPCard præ-integreret til brug med PROTECTs IntelliCloud -system.

→ Genererer 20 % mere tåge end tidligere versioner – inden for samme tidsramme
→ Spar op til 50 % på standby-strømforbrug sammenlignet med tidligere modeller
→ Backup-batteriet har forlænget driftstid
→ Slankt design giver mulighed for bedre montering i hjørner

PROTECT 1500i C™

En anden ny model, PROTECT 1500i C™  tilføjer innovation og yderligere ydeevne til produktlinjen. Mens 800i C-modellen kan udsætte 850 m3 tåge på 60 sekunder, overgår 1500i C-modellen dette tal og kan skyde hele 1600 m3 tåge på 80 sekunder. Den er designet til større rum, plus du får øgede besparelser fra en 50 % stigning i strømeffektiviteten i standby-tilstand.

PROTECT 1500i C

Denne model er også udstyret med et IPCard , så du kan overvåge og delvist servicere enheden via IntelliCloud.

→ 20 % mere tåge end tidligere modeller
→ Udstyret med en justerbar og fleksibel dyse, der gør det hurtigt og nemt at skifte vinkler på dysen
→ Forlænget driftstid på backup-batterierne ved strømafbrud

PROTECT Xtratus Flex®

PROTECT™  har designet Xtratus Flex® med private hjem og sommerhus i tankerne. Dette er både et designmæssigt og teknisk vidunder i en verden af sikkerhedståge, der udsender 250 m3 tåge inden for 16 sekunder. Med Flex-modellen får du mulighed for at vælge mellem 3 forskellige tågeudledningsindstillinger. Dette giver dig mulighed for at maksimere din beskyttelse i rummet.

→ Mulighed for 2,3 eller 4 tågeudledninger pr. beholder
→ Væskebeholderen kan nemt udskiftes
→ Fuldstændig lydløs i standby-tilstand
→ Udstyret med en 3-huls dyse
→ 2 års garanti medfølger

PROTECT Xtratus®

Designerne hos PROTECT™  skabte også PROTECT Xtratus® til privat brug og sommerhusbrug. Dette højhastigheds- og strømlinede design giver dig mulighed for at installere tågekanonen diskret i dit hjem. Den kommer med de samme funktioner som Flex bortset fra, at der kun er én tågeudledningsindstilling.

→ 2 skud tilgængelige i hver væskedåse
→ Passer perfekt ind i rummets hjørner
→ Sabotage er ikke en mulighed med sit robuste stål-cover

PROTECT QUMULUS®

QUMULUS® tågekanonen kommer også i et yderst elegant design. Den er lavet til at passe både lodret og vandret i rummets hjørner og leveres med en større væskebeholder sammenlignet med Xtratus® tågekanonen. Du kan også opgradere QUMULUS®-modellen med en række udvidelseskort.

→ Væskebeholderen indeholder nok væske til 4 skud
→ Har en pulsfunktion, der varer op til 4 minutter
→ Kompatibilitet med ethvert alarmsystem på markedet

PROTECT FOQUS™

FOQUS-modellen er PROTECTs løsning til mindre rum – skure, serverrum, kontorer, hæveautomater, depoter, garager, kældre osv. FOQUS™ afdækker hurtigt og effektivt dine værdifulde genstande på få sekunder, og bliver ofte anvendt til punktsikring. FQOUS kan dække et 25 m2 rum på så lidt som 25 sekunder.

→ Justeringsindstillinger til at matche rummets størrelse
→ Har en 3-minutters pulsfunktion
→ Er kompatibel med PROTECTs IPCard
→ 5 års garanti
→ Nok væske i én beholder til 20 affyringer

PROTECT  600i™

PROTECT  600i tågekanon

600i er uden tvivl vores bedst sælgende model, da det er den perfekte professionelle tågekanon til mellemstore og store kontor- og butikslokaler. Den kan dog også  effektivt sikre store stuer, kældre, vinkældre og garager. Den afgiver solide 700 m3 tåge inden for 60 sekunder og har en turbofunktion, hvis du vil skrue op for volumen og udløse tåge med dobbelt så høj hastighed.

→ Juster mellem 290 og 700 m3 for at komplementere rummets størrelse
→ Har op til syv skud i én fuld beholder
→ IEC 62642-8 testet og godkendt

PROTECT 1100i™

PROTECT 1100i™ -modellen er designet med indbrud og røveri af store rum i tankerne. Dette produkt kan beskytte større kontorer, butikker og varehuse med en hastighed på 1300 m3 tåge inden for 60 sekunder. Du kan roligt slappe af ved tanken om, at værdifulde varer i din virksomhed er godt beskyttet.

→ Tågevæske i én væskebeholder til 4 affyringer
→ Puls-funktion i 4 min. (effektiv vedligeholdelse af tågen)
→ IPCard- kompatibel

PROTECT 2200i™ 

PROTECT 2200i tågekanon

PROTECT 2200i™  er den mest kraftfulde PROTECT™  tågekanon. Denne model er den perfekte mulighed for store rum som indkøbscentre, store indgangsområder, lagerbygninger og store kontorlokaler. Denne model har også fungeret inden for nogle større private boligområder som kældre, stalde og gange.

→ Affyrer 2700 m3 sikkerhedståge ved fuld hastighed på 60 sek.
→ Kan udvides med IPCard, MultiCard og IntelliBox
→ 100 % stille i standby-mode

Eksempel på brugstilfælde af tågesikring

Du har læst alt om tågesikkerhed – tågekanonens baggrund, en kriminels reaktion på tågesikring og dens fordele og meget mere. Du har også set en række muligheder fra PROTECT™ -produktlinjen sammen med tilbehør fra PROTECT™ .

Men hvis du stadig er usikker på, hvad et tågesikringssystem kan gøre for dit hjem eller din virksomhed, så kan du nedenfor læse nogle beskrivende scenarier, hvor PROTECT™  tågekanoner anvendes.

Hjem

Intet er værre end at miste genstande med sentimental værdi. Men med Xtratus®- og Xtratus Flex®-modellerne har PROTECT™  revolutioneret den måde, privatpersoner beskytter deres hjem mod røveri.

Forestil dig at miste smykker, sølvtøj og/eller uvurderlig kunst i løbet af få sekunder. Vores tågekanoner hjælper privatpersoner med at holde uerstattelige genstande i deres besiddelse, da de virker hurtigt og fejlfrit – op til 250 m3 tågeudledning inden for 16 sekunder! Og hver beholder har op til to skud pr. væskedåse.

Til boliger passer Xtratus®- og Xtratus Flex®-modellerne i næsten enhver position. På denne måde forbliver dit hjem beskyttet mod tyveri uden indvirkning på din indretning. Tågekanonerne passer altid diskret ind i hjemmet og kan ennda monteres i hjørner.

Beskyt dit kontor, entre, stue, garage, kælder osv. til en lav pris. Og hvis din tågekanon affyrer, så efterlader den ikke en rest fra tågen. Dine møbler, tøj, vægge og inventar forbliver ubeskadigede.

Tågesikring er et af de bedste supplementer til ethvert hjemmesikkerhedssystem.

Lille butik

Uanset om du er virksomhedsejer eller sikkerhedschef, er sikring af din virksomheds aktiver en nøgleprioritet. Og endnu vigtigere er sikkerheden for dit personale.

Tågesikring til små butikker

Med tågesikring vil du være i stand til at sove godt, velvidende at du har beskyttet din virksomhed mod tyveri. Og hvis der sker noget, vil du minimere eller endda fjerne eventuelle tab og være oppe at køre igen samme dag. Der er trods alt ingen rester eller skadelige virkninger fra tågen.

PROTECT™  produktlinjen har de værktøjer, du skal bruge til at sikre ethvert rum, stort som lille. Du vil være i stand til at skjule dine tågekanoninstallationer og holde din virksomhed pæn og ryddelig. PROTECT™  har produkter, der hjælper dig med at beskytte bestemte rum, indvendige områder eller endda hele kontorlokalet.

Casestudie fra New Zealand

Fog cannons in New Zealand

For nylig vandt PROTECT™  New Zealand et udbud fra regeringen om at installere hundredvis af tågekanoner i lokalt ejede spiritusbutikker, tankstationer og dagligvarebutikker. En nylig tobaksafgift forårsagede en stigning i røverier og tyverier, så regeringen var nødt til at handle hurtigt for at begrænse kriminalitetsproblemerne.

Heldigvis blev der installeret en PROTECT™ -tågekanon i en butik i Hamilton, da tre mænd bevæbnet med knive og træplanker trådte ind for at plyndre stedet.
Kassereren trykkede på en panikknap for at udsætte tågekanonen, således blev der skabt en tyk barriere af tåge mellem lovovertræderne og kassereren. Da tågekanonen først blev udløst, flygtede mændene. Der blev ikke stjålet noget, og ingen kom til skade.

Denne flygtende tendens skete over hele landet, hvor end tågekanonerne blev installeret. Og inden for kort tid efter indsættelsen oplevede New Zealand et nationalt fald på 40 % i grove røverier – alt takket være PROTECT™  tågekanoner.

Opsummering

Et centralt fokus for PROTECT™  er innovationen af tågesikringssystemer. Vi er den globale leder på området med distribution i over 50 lande over hele verden. PROTECT™  arbejder med internationale virksomheder som 7-Eleven, Tesco, SPAR og Hugo Boss sammen med mange flere små og regionale virksomheder.

Efter at have læst denne artikel, har du nu en bedre forståelse af, hvad et tågesikringssystem er, og hvad det kan gøre for dit hjem eller din virksomhed. Hvis du overvejer at supplere dit sikkerhedssystem med tågekanoner, så gå med de bedste i verden.

Kontakt os for at se, hvordan PROTECT™  kan hjælpe dig med at holde dine mest værdifulde varer sikre.

Send os din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vi bruger cookies for at kunne være sikre på at give dig den bedste brugeroplevelse på dette website.

Privacy Settings saved!
Privatindstillinger

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies allow us to count visits and traffic sources, so we can measure and improve the performance of our site.

We track anonymized user information to improve our website.
  • _ga
  • _gid
  • _gat
  • collect

We use Albacross to increase lead generation and advertising efficiency.
  • e.gif
  • nQ_visitId
  • nQ_cookieId

Decline all Services
Accept all Services